DUO CS – НАЙ-ДОБРОТО ЗА МЛЕЧНОТО ЖИВОТНОВЪДСТВО

Високи добиви от силажната царевица на Косад Семанс

С DUO CS печалбата Ви е гарантирана. Защо? Отговорите са няколко: силажната царевица на Косад Семанс е с ниско съдържание на лигнини, висока маса на сухо вещество и добре смилаеми фибри. Тя лесно се отглежда, има отличен стей грийн ефект, устойчивост на полягане и икономически важните болести, лесно реколтиране и силажиране. Силажът е вкусен за преживните животни, не натоварва стомашния им тракт и намалява риска от стомашни заболявания. Печалбата от производството е увеличаване на млекопроизводството от 0.7 до 2 л на ден от дойна крава, по-висок протеин и мазнини.


В кравефермата в село Коньово хранят животните с висококачествен силаж

Управителят на фермата в с. Коньово д-р Константин Костов заедно с Николай Петров, търговски представител на Косад Семанс за Южна Централна България.

Основна храна за 500-те млечни крави във фермата край новозагорското село Коньово е силажът, произведен по уникалната система DUO CS на Косад Семанс. „Получаваме изключително качествен силаж от DUO CS 610 и включвайки го в хранителния режим на кравите, млякото се вдигна с 2 л. Такъв силаж, с такива параметри, не бяхме правили“, разказа управителят на фермата д-р Константин Костов. Той допълни, че пробите от силажа, които изпращат в лаборатория в Германия, показват много добра енергийна стойност.

Хибридите, включени в DUO CS 610, формират много високи растения, с големи кочани, много добре озърнени. За да се получи добър силаж, зърното не бива да е много сухо, а да е във восъчна зрялост. Другият момент е рецептата и най-важното – как животните ще приемат храната. В технологично отношение силажната яма се отваря на 20-ия ден. Следват десетина дни на преход, едва тогава храната се предоставя на кравите. В стопанството в село Коньово, освен DUO CS 610, използват и DUO CS 460, която е с по-къса вегетация.

„Технологията, която прилага фермата в с. Коньово при силажирането, е еталон. Резултатът от добре положените грижи за културата говорят за висок професионализъм. Царевицата е достигнала височина над 3,5 м, което до известна степен се дължи и на приложеното тук капково напояване. Системата DUO CS е иновативен продукт. Много бързо се наложи в млечното животновъдство“, подчерта Николай Петров, търговски представител на Косад Семанс за Южна Централна България.Питателна храна за животните във фермата на Димитър Гърдев

Едно изключително добро и осъзнато партньорство свързва Косад Семанс с животновъда Димитър Гърдев, който отглежда 300 животни в с. Гълъбинци. „Тази година подобрихме резултатите – ожънахме 45 т силажна царевица. Въпреки сушата и трудния старт на царевица, резултатът за нас е изключително добър и сме доволни. Освен това вдигнахме с 15% посевната норма. Когато сеем DUO CS на Косад Семанс, резултатите са винаги добри. Защо избираме тази царевица – даваме по-малко силаж, а получаваме повече мляко,“ разказа фермерът.

Животновъдът Димитър Гърдев и Николай Петров
от Косад Семанс

Димитър Гърдев сее DUO SC хибридите на Косад Семанс вече шеста година и твърди, че ще продължава. Твърди, че доста компании са му предлагали хибриди царевица, но тази на Косад Семанс е най-подходящата за храна на животните. И помнете: DUO SC е уникална концепция, създадена за животновъди, а печалбата при производството на мляко е гарантирана от селекционерите на Косад Семанс.


Успехи с DUO SC и в във ферма край Долни Дъбник
Косад Семанс представи силажната система DUO SC 610 в землището на град Долни Дъбник. Любезните домакини – фирма Камелия, обработват 25 хил. декара земя, управляват мелница и отглеждат няколкостотин овце – млекодайно направление.

Камелия Петрова, агроном във фирма Камелия

Ненчо Цветанов, търговски представител на Косад Семанс
за Плевен, Ловеч, Велико Търново

„Поинтересувахме се коя е най-добрата храна за животни и наши колеги ни обясниха, че хибридите на Косад Семанс са най-подходящи. За първа година използваме силажната царевица на Косад Семанс и
виждаме ползите от нея. Резултатът е много добър“, каза Камелия Петрова, агроном във фирма Камелия. „Резултатите от жътвата на силажната царевица са наистина впечатляващи. Добивът тук е над 10 т/дка“, заяви обясни Ненчо Цветанов, търговски представител на Косад Семанс за Плевен, Ловеч, Велико Търново.


Долнодъбнишката фирма за първа година използвала пшеницата на Косад Семанс – Софру, която е дала над 940 кг/дка. В сеитбооборота на стопанството са включени още слънчоглед и люцерна от портфолиото на Косад Семанс.

Share This