ИНОВАТИВНИ РЕШЕНИЯ ЗА УСТОЙЧИВО ЗЕМЕДЕЛИЕ

Нови хибриди и ново лого

Caussade Semences, Златни Пясъци, хотел Интернационал

С конференция, посветена на устойчивото земеделско развитие, Косад Семанс събра повече от 200 свои клиенти, партньори и приятели, пред които представи най-новите и революционни предложения в сектора за този сезон.
„И днес, след 10 години присъствие в Източна Европа, мога да кажа, че сме постигнали добри резултати. В момента предлагаме голямо портфолио с нови технологии, като HiCORNCS. Надявам се да успеем да осъществим една много успешна кампания през 2019 година“, заяви по време на форума специалният гост Роберт Дамиен, генерален директор на Косад Семанс за Източна Европа.

Caussade Semences и колегите от Румъния и Франция
Лорен Пало, маркетинг мениджър в Косад Семанс – Франция, сподели най-важните аспекти от прилагането на технологиятa HiCORNCS. Високите температури и засушаването през лятото често водят до загуба на полена и предизвикват проблеми при процесите на опрашване при царевицата. Това е и причината българските стопани да търсят иновативни решения. HiCORNCS е стъпка напред, която носи сигурност и обещава надеждни резултати, висока продукция и конкурентоспособност на пазара, допълни специалистът.

HiCORNCS е уникална по рода си в световен мащаб ключова концепция, с доказана рентабилност при производството на зърно, даваща решения за оптимизиране на добива в неблагоприятни климатични условия.

HiCORNCS е компилация от два продукта с близка вегетация, които се допълват като генетика. Така са подбрани, че едно плюс едно да е равно на три, тоест да има ползи за фермера“, подчерта Александър Костов, Мениджър Ключови клиенти в Косад Семанс. „В резултат получаваме един по-стабилен добив, пълно опрашване дори при екстремни температури, добро озърняване на кочана и накрая добива не се редуцира“, обясни Дилян Савов, Регионален мениджър за Западна България в Косад Семанс.

Божана Гандева, управител на Косад Семанс България, представи направленията, при които ще има новости, а това са именно слънчогледовият хибрид Магма SU, устойчив на трибенурон-метил, както и царевица от продуктовата линия HiCORNCS, която е създадена специално от селекционерите на компанията, с цел оптимизиране на добива. Другите нови продукти в портфолиото на Косад
Семанс за тази пролетната кампания са царевичните хибриди Керси CS – 420 по ФАО, предназначен за производство на зърно, и Поези CS – 300 по ФАО, като може да се използва в друг сегмент – производство на грис.
Caussade Semences, презентация от семинара в хотел Интернационал, Златни Пясъци
Компанията наблегна на най-успешните си проекти, сред които DUO CS – царевица за силаж, в която мнозина фермери припознаха културата като трамплин за печеливш бизнес. DUO системата се оказа не просто решение за обезпечаване на хранителните и здравословни проблеми при животните, но генетика, която се развива в екстремни условия и въпреки това дава висок добив. Акцент при люцерната, като силажна култура и деривати от нея, е Триолуз CS, при който се използва нова технология Green Power за третиране на семена с микро- и макроелементи, извлеци от водорасли и инокулант.

В торба от 10 кг има компилация от 3 хибрида, чиято цел е те така да се препокриват, за да може да се осигури по-дълъг период на вегетация и по-оптимизирано използване на културата, който да задоволи потребностите като количество на зелена маса. През последните шест десетилетия Косад Семанс от малък френски кооператив се превърна в международна компания, представена в 38 държави по света. Прогресът й по естествен начин води и до промяна на визията й, а именно – новото лого на Косад Семанс, което ще бъде факт от средата на годината.

Share This