ЗВЕЗДНИ УСПЕХИ НА ПОЛЕТО КРАЙ ПАСКАЛЕВО!

Под мотото – ЗВЕЗДНА СЕЛЕКЦИЯ за поредна година Caussade Semences проведе своята традиционна платформа на 13.08. в село Паскалево.

Домакин на открития полски ден беше фирма БИО ООД с управител Живко Василев. Присъстващите фермери имаха възможността да се запознаят със звездната селекция:
– хибриди царевица, слънчоглед и сорго на Caussade Semences
– листни торове и биостимулатори на Ecofol
– комплексни минерални торове на Elexir Zorka
– подукти за растителна защита на BASF

След освежаващ welcome земеделците имаха възможност да се информират за най-правилното приложение на продуктите на четирите фирми.

Пред гостите управителката на Caussade Semences за България – Божана Гандева – заяви : „Отново сме вложили много усилия и опит с една единствена цел – Вие, уважаеми фермери, да бъдете още по-ефективни в своите начинания.“

След официалната част, гостите имаха възможността да се потопят в една много различна атмосфера.

Пиано бар на полето и освежаващи коктейли от един от най-добрите бармани в България.

Избери. Победи. Повтори. – със звездната селекция на Caussade Semences.Силни продукти, партньорство, професионализъм

Традиционната платформа на Косад Семанс, тази година под надслов Звездна селекция, събра повече от 200 земеделски производители на полето край с. Паскалево. Домакин на атрактивната проява е земеделският производител Живко Василев, верен приятел и партньор на Косад Семанс.

„При Живко винаги се е получавало, човешкият фактор е много важен, радваме се, че имаме такъв приятел“, с тези думи Александър Костов, мениджър Ключови клиенти, и Божана Гандева, управител на
Косад Семанс, посрещнаха на сцената домакина на полевата платформа. Той, от своя страна, с нескрито задоволство върна жеста с благодарствени слова към екипа на Косад и към партньорските фирми, участвали със свои продукти в извеждане на полевия опит, а именно – БАСФ и Екофол.

Caussade Semences и Живко Василев„Без Живко Василев това мероприятие не би било същото подчерта Божана Гандева пред гостите на платформата. – Не броя вече годините за кой пореден път сме тук. Знам само, че растенията са отгледани отлично и благодарение на труда на екипите на фирмите БИО и Косад Семанс имаме добрите резултати.“ Гостите разгледаха отлично изведени посеви с царевица, слънчоглед и сорго. „При слънчогледа акцентираме на хибридите Марбелия CL и Кларика CL. Те се отличават с висок добив и висока масленост. С доказана стабилност през годините е още Фушия CL, ориентиран към екстензивно отглеждане, отлично развиващ се при неблагоприятни условия и на бедни почви. Имаме ново предложение в Клиърфийлд технологията – това е хибридът Фалбала CL, и трибенурон-устойчивият хибрид CSF 17 902, който за първа година е на пазара. Акажу CL е от миналата година на пазара, на него се възлагат сериозни надежди за високи добиви. Това е ранен хибрид, устойчив на синя китка“, подчерта Атанас Йовчев, мениджър в Косад Семанс за Източна България.

Caussade Semences и Живко ВасилевУтвърденият хибрид Европа CLP е от технологията Клиърфийлд плюс. Отличава се с добър начален старт, толерантен е на икономически важните болести. Подходящ е за различни почвено-климатични условия. 25 хибрида царевица бяха представени на полето край Паскалево, сред тях 7 нови. Предлаганите продукти са с ФАО от 230 до 650. Топ предложенията са интензивният Кампони CS ФАО 340, Трилоджи CS с ФАО 350, предназначен за по-бедни почви, Басмати CS с ФАО 380, сравнително нов продукт с изключителен потенциал за добив, Пинки CS – 410 по ФАО, толерантен на хидрострес, Гасти CS – 450 по ФАО, който вече шеста година работи много добре по българските полета, Валверди CS с ФАО 450, с много висок потенциал за добив на зърно и отлично отдаване на влагата.

Бяха представени и продукти в сегмента силажна царевица – Фондари CS с ФАО 570 и Колония CS с ФАО 600, които се отличават с изключително вегетативно развитие и впечатляващ потенциал за добив, както на зелена маса, така и на зърно.

Caussade Semences и Живко ВасилевКомпанията излиза с качествени предложения за животновъдите. За тях е предназначена комбинацията DUO CS 460 и DUO CS 610, които са отличен източник на зелена маса и скорбяла с висока енергийна стойност за качествен фураж. Косад Семанс предлага още царевица по технология Дуо Систем, устойчива на циклоксидим – Трилоджи DUO, Пинки DUO, които съответно са в групи 350 и 410
по ФАО. Тази технология е решение при полета заплевелени с едногодишни и многогодишни житни плевели, в т.ч. балур, пирей и троскот.

При соргото, което е традиционна култура за стопанството на Живко Василев, Косад разполага с утвърдено портфолио от високодобивни продукти. След деловата част, която включи разходка из опитните парцели, гостите на Косад Семанс се забавляваха до късно вечерта в приятната компания на поп и джаз изпълнители, под звездното небе на полето край добричкото село Паскалево.

Caussade Semences и Живко ВасилевCaussade Semences и Живко ВасилевCaussade Semences и Живко ВасилевCaussade Semences и Живко Василев


Повече снимки от събитието

Share This